VizieropTerschelling.nl

Eilander nieuws, actualiteiten, weetjes en info. Voor bewoners én toeristen.

Veel vragen over bestemmingsplan voor badhotel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

WEST-TERSCHELLING – Het agendapunt ‘Bestemmingsplan Badhotel Midsland aan Zee’ zorgde woensdagavond voor uiteenlopende meningen tijdens de eerste commissievergadering van de gemeenteraad na het reces. De initiatiefnemers willen een hotel realiseren met 54 bedden en een restaurant.

“Het bestemmingsplan Badhotel Midsland aan Zee maakt het mogelijk om op het perceel Midsland aan Zee 459a een klein hotel met restaurant te realiseren”, stond in de agenda. Liefst acht insprekers kregen tijdens de commissievergadering het woord, en op de initiatiefnemers na waren de anderen vrij sceptisch. De aantasting van natuurwaarden, het beeldbepalende karakter van het hotel en de te verwachten verkeersbewegingen waren onder meer onderwerp van de insprekers.

De fracties in de gemeenteraad hadden nog wel wat vragen aan het college, onder meer over parkeerplaatsen, de Millieu-effectrapportage, peilhoogte, hotelbedden en het carpoolen van de medewerkers van het toekomstig hotel. In de gemeenteraad van 15 september wordt hier verder over gepraat en vindt er besluitvorming plaats.

Meer artikelen