VizieropTerschelling.nl

Eilander nieuws, actualiteiten, weetjes en info. Voor bewoners én toeristen.

Column 19: Aandoenlijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Het was een aandoenlijk gezicht, vier tieners die het walhalla van de jeugdcamping in de buurt even achter zich hadden gelaten en nu met het viertal in een hoekje zat te lezen. Geen hoogdravende literatuur of poëzie, maar Donald Ducks van een paar jaar geleden en wat andere stripboeken.

Niemand had last van ze, en even, heel even waanden ze zich in een andere wereld. Aan de geur was te ruiken dat ze ondanks het vroege tijdstip op de dag al wat goudgele rakkers hadden geconsumeerd. Ze bleven echter correct, eigenlijk was het een heel aandoenlijk beeld.

Toch dacht eentje de show te stelen met de vraag of je bij een Bed&Breakfast ook alleen een ontbijtje kon nuttigen. Een bed had ie immers al, maar hij zag een lekker ontbijtje de andere morgen met jus, een eitje, croissants en yoghurtje helkemaal zitten. De vraag was nog niet zo erg, de lach inhouden was moeilijk, maar de jongemaan meende helaas ook nog wat hij vroeg. Dat de termen bed en breakfast onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn, en dat er geen losse ontbijtjes en ook geen losse bedden te koop zijn, ontging deze wijsneus volkomen. Het was een van de laatste stuiptrekkingen op de jongerencamping in de buurt deze zomer, maar oh zó leuk.

Ik verheug me ergens nu al op het volgende kampeerseizoen.

Meer artikelen