VizieropTerschelling.nl

Eilander nieuws, actualiteiten, weetjes en info. Voor bewoners én toeristen.

Column 16: Amsterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Het was zo maar een berichtje of Facebook, een vader die met zijn kroost op vakantie ging naar……………Amsterdam. Het klinkt misschien lullig, maar ik denk bij Amsterdam aan Ajax, Arena, AMC, grachten, Anne Frank-huis en het Rijksmuseum. Ook aan wiet, criminaliteit en penose, maar dat is de andere kant van de spreekwoordelijke medaille, evenals een scala aan scooters, opgeschoten jongelui, verkeershufters en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar vakantie?

Het doet me in deze vakantietijd even terugdenken aan vroeger. In Denemarken en Zweden heb ik zelf mooie dingen gezien, voor mijn gevoel ook alle kastelen in het Franse Loiredal bekeken en in Normandie veel historisch oorlogsmateriaal bezocht. In Schotland kon ik het beest in Loch Ness niet vinden en de Adriatische kust in Italië is er om verliefd op te worden. In eigen land waren Terschelling en Renesse favoriet, Callantsoog ook, maar Amsterdam? Ik kan er niet over uit. Nu hoeft dat oiok niet, als zij maar schik hebben.

Schik hebben ook die paar duizend jongeren die Terschelling deze zomer bezoeken. Nu heb je altijd azijnzeikerds die vinden dat deze groep veel overlast met zich mee brengt. Nee geen hinder, maar overlast. Ik ben dat met ze eens, maar vergeet zelf niet dat ze ook een stukje economie meebrengen, dankzij hen is er mede werkgelegenheid hier.

In vergelijking met onze hoofdstad is er trouwens een stuk minder ellende op straat, ook in vakantietijd, Terschelling is dus zo gek nog niet.

Meer artikelen